Виртуозният цигулар Роман Ким отново ще изнесе концерт на сцената на зала "Сливен"

Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
04.10.2023 / 13:32

Виртуозният цигулар Роман Ким отново ще изнесе концерт на сцената на зала "Сливен", след огромния интерес, който предизвика "Мистерията Паганини" през месец май, м.г. Световноизвестният музикант бе за първи път в България именно в Града под Сините камъни, като предстоящото му участие ще бъде трето на българска сцена, каза в Пресклуба на БТА директорът на Симфоничен оркестър - Сливен Кремена Оксенкруг, която е причината за неговото гостуване.

 

На въпрос какви усилия са необходими, за да се привлече един артист от такава величина, тя заяви, че коства по-малко усилия от първия път. "Стараем се нашите събития да бъдат нещо запомнящо се, не само за публиката, но и от гостуващите музиканти и солисти", посочи Кремена Оксенкруг. "Доказателство за това са нашите пълни зали в пълно опровержение на това, че класическата музика умира. Солисти и диригенти, които веднъж са били в Сливен, с радост, удоволствие и очакване приемат отново покана."

 

Концертът ще бъде на 11 април, 2024 година, произведението е Концерт за цигулка на Бетовен, което по думите на Оксенкруг, е монументално, дълбоко и е най-сложният музикален концерт за цигуларите. "Публиката трудно ще намери думи за това преживяване", категорична бе тя. Диригент ще бъде Константин Добройков.

 

Кремена Оксенкруг представи програмата на Симфоничния оркестър за новия 91-ви творчески сезон, който включва 10 концерта и няколко нови проекти. Един от проектите е свързан с мини турне в пет населени места от община Сливен.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев