Сливен, кратки вечерни новини, 20.09.2023 г., сряда

Сливен
20.09.2023 / 15:50

Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии и подвижните секционни избирателни комисии, които ще бъдат назначени за провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври.

Започна строителството на нова сграда на детската градина в сливенското село Сотиря.

Кметът на община Сливен Стефан Радев, Пепа Чиликова и Стоян Марков присъстваха вчера, в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в София, на представянето на новото издание на книгата „Тътени“ на Цончо Родев.

Второто представяне на книгата „Тътени“ на Цончо Родев ще се състои в Сливен на 21 септември от 18:00 ч. в зала „Сливен“, където ще бъде представена изложба с диапозитиви със снимки на всички места в Сливен, които той е посетил и описал с книгите си.

До 20 септември се приемат заявления за подпомагане по държавната помощ за газьола – фермерите могат да подават документи в общинската служба по земеделие към Областната дирекция „Земеделие“ по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци или по адрес на управление на юридическите лица.

През юли 2023 г. в област Сливен са функционирали 54 обекта с 10 и повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване, с 915 стаи и 1 872 легла в тях.

От 22 до 25 септември в Сливен предстои безплатна кампания за кастрация на домашни любимци, дворни кучета и котки.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев