sampostigam.org: Информационният сайт за ученици и студенти, лишени от родителски грижи

sampostigam.org: Информационният сайт за ученици и студенти, лишени от родителски грижи
13.09.2023 / 10:11

Информационният сайт sampostigam.org е в полза на ученици и студенти с един жив родител или без родители, такива отрасващи/отраснали в институция (ЦНСТ и други) или поверени на близък роднина (попечител или настойник). Сайтът съдържа възможностите за финансова, материална и личностна подкрепа, които съществуват в България на държавно и частно ниво.

 

Сайтът цели да помогне на възможно най-много деца, младежи, настойници и попечители чрез информацията и ресурсите, предоставени в него, борейки се с дезинформираността. Мотото и заглавието на сайта (“Информирани за успех!” / sampostigam.org) описват много ясно основнатa цел – лесния достъп до информация като трамплин към постигането на успех.

 

Идеята за сайта се ражда през есента на 2022 година, когато Ралица Коларова е в началото на 12-ти клас. Тя прераства в проект, озаглавен “Информираността – ключът към успешното бъдеще”, който Ралица разписва като задача по предмета гражданско образование. През януари 2023 година Ралица кандидатства с този социален проект в Националния конкурс “Млад Благотворител” в категория “Подкрепа за деца/ученици, лишени от родителски грижи”. Нейният проект е сред финалистите на конкурса и печели ВТОРО МЯСТО с награден фонд за реализация 1 200 лева.

 

Ралица ще бъде първи курс в специалност "Регионално развитие и политика" в СУ "Св. Климент Охридски" през учебната 2023/2024.

 

Информационни онлайн срещи със „Сам постигам – Информирани за успех!“ на 20-ти и 30-ти септември 2023

 

„Сам постигам – Информирани за успех!“ организира две онлайн информационни срещи през месец септември. Първата ще е на 20-ти септември от 18:00ч., а втората ще е на 30-ти септември от 10:00ч.

 

Към кого са насочени срещите?

 

Към ученици и студенти с един родител или без родители.

Към попечители, настойници, преживели родители.

Към работещи в ЦНСТ, учители, училищни психолози.

Ако познавате такива ученици или студенти – кажете им за сайта и предстоящите събития. Важно е да сме #ИнформираниЗаУспех!

 

Двете срещи ще са идентични по съдържание. Създателят на sampostigam.org ще разясни възможностите за държавна и частна подкрепа, които са разписани в сайта. Платформата ZOOM ще е мястото на срещите. Съветваме желаещите да се включат на 20-ти или 30-ти септември да имат предварително инсталирано приложението ZOOM на телефона или компютъра си, за да се присъединят чрез линка без затруднения. А къде е линка?

 

Линковете за присъединяване към срещите ще бъдат публикувани във фейсбук събитието в официалната страница на „Сам постигам“. Харесайте страницата ни във Фейсбук, за да следите всичко около двете информационни срещи и дейността на сайта ни!

 

А как се стигна до идеята за тези срещи? Прочетете Историята на „Сам постигам“ и Анализ на анкетата за информираност .

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев