Оркестър „Карандила Джуниър“, зедно с български и норвежки джаз и електро музиканти, ще разтърсят с. Градец

Оркестър „Карандила Джуниър“, зедно с български и норвежки джаз и електро музиканти, ще разтърсят с. Градец
11.09.2023 / 09:20

Концертът е част от пътуващият фестивал Music Art Tabor, в който за пореден път творци от България и Норвегия ще се потопят в ритмите и културата на ромската общност

 

От 9 до 11 септември пътуващият фестивал Music Art Tabor ще гостува в с. Градец, община Котел. Той стартира от София, в кварталите Орландовци и Факултета през юни, премина с голям интерес в гр. Лом през юли и в с. Осиковица през август. Навсякъде публиката се наслади на джаз концерти, в които участваха местни музиканти, на кинопрожекции и творчески работилници по рисуване и музика за деца.

Програмата в с. Градец ще започне на 9 септември сутринта пред кметството с творчески работилници за най-малките по рисуване, музика и пърформанс. Акцентът ще бъде на 10 септември от 19.00 ч., когато на открита сцена в центъра оркестър „Карандила Джуниър“ ще разтърсят публиката в една нестандартна колаборация с известните български джаз музиканти Росен Захариев-Роко - тромпет и Ангел Демирев - китара, и с норвежките електро музиканти Йенс Борж и Каролин Хегренес - известна с артистичния си псевдоним Karolinski (https://soundcloud.com/karolinskimusic). В програмата ще се включат още циркови артисти от Мини арт фест и DJ YvesО, с музикална селекция и дигитална визуализация. На 11 септември ще бъдат организирани творчески работилници за най-малките по рисуване, музика и пърформанс, ще има кинопрожекции от Кинематограф.бг, а публиката ще се потопи в дигиталното изкуство на 3D мапинга, създаден от съвременните артисти Анна Бачева и Елина Иванова.

Music Art Tabor е проект, който в от юни до октомври представя музиканти и артисти от България и Норвегия в четири малки населени места в България - с. Градец (община Котел), с. Драгиново (община Велинград), гр. Лом и с. Долни Цибър и с. Осиковица (община Правец). Целта е чрез изкуство, музика, спорт и занаяти да се подобри достъпа до култура за младежи в неравностойно положение и младежи от етнически малцинства в малки населени места в България. До края на октомври ще бъдат представени комбинация от различни творчески инициативи и социални събития чрез интерактивни методи и синтез на различни изкуства, спорт и музика.

Всички събития в с. Градец се осъществяват със съдействието на община Котел и са част от проекта “Music Art Tabor – Експериментиране с нови пространства за отваряне на границите между професионални творци и аматьори чрез синтез на изкуствата и интерпретации на традиционни теми свързани с културата на ромите”, който се изпълнява от сдружение „ИМЕ“ по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ с финансовия принос на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и национално съфинансиране с Програмен оператор Министерство на културата по договор № BGCULTURE-2.002-0047-C01. Партньор на проекта е Норвежкото дружество на композиторите и текстописците – NOPA (https://nopa.no/english/ ).

Пълната програма може да видите тук:

https://www.facebook.com/events/871820194363411/

***

За допълнителна информация, следете сайта и Фейсбук страницата на проекта:

https://www.facebook.com/musicarttabor

 

https://musicarttabor.com/news/partners/

Още снимки от новината

Angel Demirev
Jans Borge
Karandila Junior
Karolinski
Nia Pushkarova
Rossen Zachariev

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев