Две интересни събития подготвя община Нова Загора за празника си - Петковден

кметът Галя Захариева
01.09.2023 / 08:56

Две интересни събития подготвя община Нова Загора за празника си - Петковден, съобщи пред репортер на БТА кметът Галя Захариева.

 

Едното е Фестивал на старата градска песен, за което вече има заявки и се очакват над 80 участници. Подготвя се и Фестивал на любителските танцови школи за народни танци „Фолклорна омая“, който ще бъде на 14 октомври и ще присъстват гости от цялата страна.

 

"За мен е приоритет отношението към културата, културните събития и институти, коментира Захариева. Работата на един кмет не е само да ходи по улиците и да им прави ремонти. Работата на кмета и администрацията е да създават едно общо усещане за единна духовна общност. Смятам, че наред с инфраструктурните обекти, с обичайните проблеми на ежедневието, много важно място в живота на една община за хората е празничният и културният календар".

 

Като интересни нови инициатива през тази година, тя открои Празника на самардалата, в който се включиха над 30 читалища, пенсионерските клубове. С Деня на билките, Еньовден, край река Тунджа в село Баня се прави опит да се възроди традиция, съществувала преди повече от 30 години.

 

"Надявам се да продължим да подаряваме на хората такива общоенергийни събития, каза Галя Захариева, те носят в себе си много заряд."

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев