Празник на село Езеро

Празник на село Езеро
29.08.2023 / 14:20

На 28 август, деня, в който Православната църква почита по стар стил Успение на Пресвета Богородица, жителите на село Езеро с много любов и вълнение отбелязаха празника на родното си място. По традиция, тогава се събират бивши и настоящи жители на селото, много техни приятели и заедно споделят любовта към бащиния дом. Тази година тяхното тържество бе уважено от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметoвете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретаря на общината Ангел Стойчев, общински съветници, кметове на населени места и много гости.

 

Празничната програма в топлата лятна вечер започна с приветствие от кмета на селото Мариета Парунева, която посрещна всички с „Добре дошли“ и отправи поздрав към хората, които със своята всеотдайност обновяват родното село и милеят за него. Тя пожела здраве, щастие и късмет да има във всеки дом.

 

От своя страна кметът на общината Галя Захариева поднесе поздравителен адрес и красив букет на г-жа Парунева. Тя се обърна към нея и всички присъстващи с думите „За мен е голямо удоволствие да сме тук отново, за да ви поздравим и да Ви кажем, че с. Езеро е важна част от община Нова Загора и че ще продължим да Ви подкрепяме. Поради изключително добрата работа на кмета на селото Мариета Парунева и всеотдайната дейност на читалището и пенсионерският клуб, през следващата година ще обновим сградата на НЧ “Просвета-1923“.“

 

Домакините от село Езеро бяха подготвили за своите гости богата и разнообразна културна програма, изпълнена с много песни и танци. Първият музикален поздрав бе отправен от Пенсионерски клуб „Вечна младост“ и Иван Петров от с. Езеро. След тях кръшните хора на Танцов състав „Балига”, с худ. ръководител Росица Мангърова и музикалните изпълнения на Евгения Николова – народна певица и Веселин Георгиев - музикант, напълниха душите и сърцата на присъстващите. Кулминацията на вечерта бяха отблясъците на сияйната заря, осветяващи помръкналото небе над танцуващите на площада.

Още снимки от новината

Празник на село Езеро
Празник на село Езеро
Празник на село Езеро
Празник на село Езеро
Празник на село Езеро
Празник на село Езеро
Празник на село Езеро

 

Източник: nabludatel.bg
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев