Наградени бяха отличените в конкурса на името на забележителния педагог Димитър Кр. Димитров - Мастера 2023

Наградени бяха отличените в конкурса на името на забележителния педагог Димитър Кр. Димитров  - Мастера 2023
25.08.2023 / 15:13

Награждаването се състоя на XIV Научно-практически форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“

Бургас, 25.08.2023 - Издателство „Клет България“ и проф. д-р Румяна Папанчева, част от организационния комитет, връчиха наградите на шестото издание на научния конкурс на името на забележителния български педагог Димитър Кр. Димитров – Мастера, чието творчество е насочено към реализиране на условия от страна на възрастните – родителите и детския учител, които да помогнат на детето да премине през така важният и основополагащ период от живота - детството.

Решението за учредяването на наградата на неговото име е израз на дълбоката признателност и уважение към неговото уникално научно творчество в предучилищната педагогика у нас. Тазгодишната тема на конкурса бе „Игра, творчество, екология в работата на детския учител/в живота на детската градина“.

Конкурсът се провежда за шести път, като в това издание взеха участие 159 участника от 78 детски градини в цялата страна. Представени са общо 96 конкурсни работи в трите направления „Игри“, „Екипни задачи“ и „Проекти“. Всички разработки, които отговориха на регламента на конкурса, ще бъдат публикувани в сборник „Обогатяващо педагогическо взаимодействие в предучилищна възраст“.

Награждаването бе в първия от общо три дни на форума, който се проведе в КЦ „Морско казино“ в гр. Бургас с близо 200 участници, сред които университетски преподаватели, учители и представители на бизнеса и управлението.

Целта на тазгодишното издание на научно-практическия форум е да бъдат представени и обсъдени актуални теми в образователната система, иновации, публикуване на резултати от научни изследвания и споделяне на добри практики. Основните тематични направления бяха свързани с приложението на нови дигитални технологии в учебния процес, съвременната визия за класната стая и образователните тенденции.

Лектори на издателство „Клет България“ се включиха в програмата на събитието с изнасяне на доклади, обвързани с дигитализация в образованието. Бяха представени иновативни системи за формиране на STEM компетентности, както и специализирани издания и допълнителни възможности за работа с деца в детски градини.

Форумът беше организиран от СНЦ „Образование и технологии“, със съдействието на Община Бургас и в партньорство с издателство „Клет България“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет.

 

За издателство „Клет България“:

Издателство „Клет България“ е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

„Клет България“ доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

„Клет България“ е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев