Сливен, кратки вечерни новини, 01.08.2023 г., вторник

Сливен
01.08.2023 / 15:48

Изложба "Медвен през погледа на любителите художници" е подредена в сливенската галерия "Седем".

За поредно лято в сливенската галерия "Йордан Кювлиев" художникът Стоян Генчев-Чеха, който живее в Прага и дълги години работи като реставратор там, подреди изложба.

Община Сливен организира среща с жителите на руския квартал, на която бяха разяснени подробности по предстоящото от днес въвеждане на Плана за организация на движението в квартала.

Стотици жители на Сливен се включиха снощи в масов протест в подкрепа на 18-годишната Дебора, която пострада от жестоко насилие в Града на липите – Стара Загора.

Множество случаи на управление след употреба на алкохол, наркотици и опит да се даде кръвна проба от друго лице са установени в Сливенско по време на операциите по пътна безопасност в дните от 28 юли до 1 август.

Олимпийската шампионка с ансамбъла ни по художествена гимнастика от Токио 2020 Мадлен Радуканова и половинката й, джудистът Божидар Темелков, който е от Сливен, ще стават родители.

Големи шахматни успехи постигнаха състезателите от ШК „Сините камъни“ гр. Сливен на провелите се през уикенда два големи турнира за мъже и за деца в гр. Шумен и в гр. Габрово.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев