Здравното министерство поиска от община Сливен да предостави шест декара от летище "Бършен" за площадка за хеликоптери

Снимка: Христо Касабов, БТА/архив
26.07.2023 / 15:06

Община Сливен да предостави бъзвъзмездно за управление шест декара терен от Индустриален парк „Бършен" на Министерството на здравеопазването. Това предложение ще разгледат допълнително общинските съветници в Сливен на редовна сесия на 27 юли, каза на пресконференция днес председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

 

В общинската администрация на 21 юли е постъпило писмо от министър проф. Христо Хинков с искане, свързано с инвестиция за създаване на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха. Планира се да бъде изградена оперативна база HEMS в Сливен - хангар и площадка за нуждите на системата. Изпълняваната от здравното министерство инвестиция е част от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България и проект „Осигуряване на въздушни превозни средства за реакция при спешни медицински състояния".

 

„Това безспорно е добра идея, коментира Димитър Митев. Нямаме намерение да бавим по никакъв начин развитието на този проект, така че се надявам колегите от Общинския съвет да одобрят точката в дневния ред и тя да бъде гласувана. Крайно време е България да има такава спешна медицинска помощ".

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: Христо Касабов, БТА/архив
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев