Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 31 сигнала за произшествия в дните от 21 до 24 юли

pixabay.com
24.07.2023 / 11:10

Своевременно са ликвидирани 22 пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети. Оказана е техническа помощ при 8 от сигналите, като при 6 от тях са отстранявани паднали дървета на 23 юли на път Сливен – Чинтулово/2 произшествия/, път Съдиево – Каменово/2 произшествия/, пътя за с. Асеновец/2 произшествия/. Един сигнал се е оказал недействителен.

 

Мълния е предизвикала пожар в стопанска постройка в землището на град Шивачево със значителни материални щети. Сигналът е получен на 23 юли в 05,19 часа, произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица и един екип на РСПБЗН-Сливен. Няма пострадали хора. Спасени са 3 сгради, един агрегат и 15 животни /крави/. Унищожени са 600 кв.м. покривна конструкция, 2 тона фураж, 3000 бали, машини и инструменти, ел.табло и 18 животни /крави/. Причината за произшествието е мълния, която поразява селскостопанската постройка, моментално убива няколко животни и подпалва сградата. Пожарът е ликвидиран в 12,00 часа.

 

На 22 юли, в 01,47 часа, е получено съобщение от тел. 112, за пожар в дървена барака за бързо хранене на бул. „Цар Симеон“ в град Сливен, в района на кооперативния пазар. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожена е голяма част от дървената конструкция на сградата и множество ел. уреди. Щета и причината за пожара са в процес на уточняване.

 

На 23 юли, в 11,11часа, е получен сигнал от тел.112 за възникнал пожар в апартамент в на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен. На място са изпратени екипи на РУ-Сливен и ЦСМП. Пожарът е тръгнал от кухнята на апартамент, намиращ се на шествия етаж в жилищната сграда, обитаван от мъж на 88 години. Бързо се е разпространил и е обхванал жилищата на по-горните етажи. Пожарникарите са евакуирали мъж и жена, като жената- на 83 години, е откарана от екип на ЦСМП-Сливен с изгаряния по ръцете, без опасност за живота.

При произшествието е загинал 88-годишният собственик на апартамента, в който е възникнал пожара. Причината е в процес на установяване.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев