В Нова Загора приемат заявки за участие в Национален фестивал за стара градска песен „В прегръдката на Танголита“

В Нова Загора приемат заявки за участие в Национален фестивал за стара градска песен „В прегръдката на Танголита“
19.07.2023 / 15:33

В Нова Загора приемат заявки за участие в Национален фестивал за стара градска песен „В прегръдката на Танголита“. Това съобщиха от пресцентъра на общината, които са организатори на събитието, заедно с Народното читалище „Напредък - 2001“ и Групата за стари градски песни „Танголита“.

 

Фестивалът ще се състои на 7 и 8 октомври 2023г. в рамките на програмата по повод Петковден – празник на Нова Загора. В него могат да участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 години в три категории: „Индивидуални изпълнители“, „Камерни състави“ и „Вокални групи“.

 

Фестивалът има конкурсен характер. Професионалното жури е в състав: председател Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно предаване, и членове Галя Захариева - кмет на Община Нова Загора и доц. д-р. Дончо Донев – хоров диригент. То ще оценява музикално-художествените качества на песните, изпълнението и артистичното им представяне.

 

Срокът за записване е до 10 септември 2023 г. чрез електронна форма в сайта на фестивала (www.sites.google.com/view/tangolitanz). Пощенският адрес е: гр. Нова Загора, ул. "Петко Енев" №50, етаж 3, НЧ „Напредък – 2001“, а електронната поща: festival.tangolita@gmail.com

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев