Сливен, кратки вечерни новини, 07.07.2023 г., петък

Сливен
07.07.2023 / 16:04

На 6 юли, в зала "Сирак Скитник" бе открита изложба "Сценографията – сбъдната мечта и достоен път", посветена на 90-та годишнина от рождението на именитите художници Евгени Вълев и доцент Николай Николов.

Десетки почитатели на изобразителното изкуство присъстваха снощи на откриване на самостоятелната изложба на Василен Васевски – експозицията е посветена на неговия баща Камен Васевски – бележит писател и журналист, който почина преди две седмици.

Национален мотосъбор ще се проведе от 13 до 16 юли в село Кипилово, с подкрепата на общините Котел, Сливен и Елена.

Назначиха съдия Христина Марева за заместник-председател на Окръжен съд Сливен.

Продължават съвместните проверки на служители от Териториална полиция към РУ-Сливен и Общинска охрана за установяване на нарушения при управление на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/ в района на пешеходната зона и на пътни участъци в град Сливен.

Встъпителна конференция по проект „Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на територията на Югоизточно държавно предприятие Сливен“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз“ се проведе на 6 юли, в сградата на ЮИДП Сливен.

На 19 юли в Сливен ще пеят рокаджиите от група „Сигнал“ – концертът им ще се състои на крепост „Туида“.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев