С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки

С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки
05.07.2023 / 15:03

С песен за „бърборани – калпазани“ възпитаниците на ДГ „Бърборани“ в с. Кортен посрещнаха свои гости на 4 юли в 17:30 ч. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, кметът на с. Кортен Игнат Игнатов, общински съветници и родители се отзоваха на поканата им, за да се порадват на новата ограда на детската градина. За да могат децата да играят щастливи в двора й на безопасно, се погрижиха фирмата, финансирала проекта - „България Енерджи“ ООД и фирмата изпълнител - „Ким 2002“ ЕООД.

 

Любезният домакин – директорът на детското заведение г-жа Таня Коларова, се обърна с топли думи и изказа радостта си от новата придобивка.

 

„Изключително сме доволни от това, което виждаме в детската градина, каза в отговор кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тази ограда е финален щрих към всичко хубаво, което се случва тук.“ Г-жа Захариева призова деца и родители да се грижат и да пазят всичко в детското заведение и пожела щастлива ваканция.

 

Малчуганите от ДГ „Бърборино“ показаха, че освен да пеят, могат да танцуват и да се веселят така, че заразиха присъстващите с грейналите си усмивки.

 

Втори повод за празник имаха в с. Кортен – откриването на нова фитнес площадка. След веселото събитие в ДГ „Бърборино“, кметът на с. Кортен Игнат Игнатов покани общинското ръководство пред стадиона. Там ги очакваха насъбрали се жители на селото и любители на спорта. Кметът г-н Игнатов поздрави присъстващите и изказа благодарност към Община Нова Загора и всички, които имат принос за изграждането на новото спортно съоръжение. Мястото е избрано съгласно желанието на спортуващите в селото. „За много кратко време и много качествено беше изработена площадката“, каза г-н Игнатов и пожела да се ползва със здраве.

 

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева на свой ред се обърна към присъстващите:

 

„Изключително ми е приятна да видя много млади хора на едно място! За първи път правим толкова добра инициатива, финансирана от частни инвеститори от „България Енерджи“ ООД , които ще се опитат да развият бизнес в с. Кортен. Те поискаха сами да направят нещо, което да бъде за обществена полза.“, каза тя. Заедно с кмета на населеното място и местната общност, общинското ръководство обсъждат в какво да се инвестира, а със съдействието на младежите е избран най-подходящия фитнес уред. Г-жа Захариева изказа благодарност на спонсорите, на фирмата изпълнител „Ким 2002“ ЕООД, както и на всички, оказали съдействие.

 

„Ще се радваме за вас да е удоволствие да идвате тук, защото ние чувстваме удовлетвореност от това, което правим, ако хората, които го ползват, са доволни!“, допълни тя.

 

Последва най-сублимният момент – прерязването на трикольорната лента от кметовете г-жа Галя Захариева и г-н Игнат Игнатов, асистирани от младежи. След официалното откриване, атрактивна демонстрация на възможностите на новия комбиниран фитнес уред направиха спортисти от СК „Крофис“ с. Кортен.

Още снимки от новината

С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки
С. Кортен, общ. Нова Загора се радва на две нови придобивки

 

Източник: nabludatel.bg
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев