Професионална графика Radeon Pro помага за визуалните ефекти в анимационния филм „Бързолетът Ману“ на LUXX Studios

logo
24.08.2018 / 09:27

Киноефектите могат да създадат или провалят даден филм, при това са сред най-скъпите елементи на пост-продукцията. Независимите филмови студиа често са изправени пред трудния избор между спазването на графика и удържането на бюджета.

 

Ако сте гледали “Белият дом: под заплаха” или “Денят на независимостта 2,” вие сте наблюдавали и работата по видеоефектите на LUXX Studios. Като независимо студио LUXX искаше да направи своя първи анимационен филм по стандартите на Холивуд, но без да нарушава бюджетните си ограничения. В случая на помощ дойде професионалната графика AMD Radeon Pro.

 

В очаквания скоро пълнометражен филм „Бързолетът Ману “ („Manou the Swift”), озвучен с гласовете на Кейт Уинслет и Вилем Дафо, едно осиротяло малко птиче бързолет се отглежда от семейство чайки. Постигането на високо визуално качество в този проект не е било никак лесно. Много от анимациите изискват сложно моделиране, например всяка птица герой във филма е със свое характерно оперение, което натоварва силно графичните системи на създателите.

 

За ускоряване на задачите по рендериране , LUXX избра професионалните графични карти Radeon Pro WX 7100 на AMD за работа с приложения като Autodesk 3ds Max, Chaosgroup V-Ray и Foundry Nuke. С 5.73 TFLOPS върхова производителност при изчисления с единична точност и 8GB GDDR5 памет, картите WX 7100 правят възможно управлението на различните сцени в 3ds Max без „замръзване“ или накъсване на картината. Базираните на AMD работни станции са помогнали на художниците от LUXX да изпълнят своята работа в поставените срокове.

 

Допълнителна информация за партньорството на AMD и LUXX можете да намерите тук.

https://pro.radeon.com/en/luxx-studios-using-ultimate-amd-solution/

 
 

Copyright © 2008-2018 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев