На SIGGRAPH 2018 AMD представи Radeon™ Pro WX 8200, професионална графична карта за работна станция с най-висока производителност в сегмента под $1000

AMD-logo
13.08.2018 / 15:38

— AMD си сътрудничи с Филмовото училище във Ванкувър в областта на видеоефектите (VFX) и разкрива нови мощни технологии за креативните професионалисти, включително нови плъгини за Radeon™ ProRender —

 

SIGGRAPH, ВАНКУВЪР — 12 август 2018 г. — AMD днес анонсира високопроизводително допълнение към гамата Radeon™ Pro WX видеокарти за работни станции – графичната карта AMD Radeon™ Pro WX 8200. Тя предлага най-добрата в света графична производителност за под 1000 щатски долара за визуализация в реално време, виртуална реалност (VR) и фотореалистично рендериране. AMD също така обяви важни актуализации за Radeon™ ProRender, както и ново сътрудничество с Филмовото училище във Ванкувър (Vancouver Film School, VFS), за да може следващото поколение графични професионалисти да реализират успешно своите VFX визии с помощта на графичните решение Radeon™ Pro.

 

Новата графична карта AMD Radeon™ Pro WX 8200 позволява на креативните потребители да ускорят дизайна и рендерирането. Това е идеалната карта за дизайн, мултимедия и развлечение, архитектура, инженерно проектиране и строителство на всички етапи от разработката на съответните продукти.

 

“Професионалистите могат напълно да освободят своята креативност с ‘Vega’ архитектурата, която е сърцевината на Radeon™ Pro WX 8200,” каза Оги Бъркич, управител на поделението Radeon Pro в AMD. “Мощната карта за работни станции ще помогне на създателите на съдържание да създадат нови кино-изживявания и да визуализират своите продукти с лекота, при това на невероятни ценови нива.”

 

Базирана на “Vega” GPU архитектура и произведена по 14nm FinFET технологичен процес, картата Radeon™ Pro WX 8200 предлага нужната производителност за работа с все по-големи и сложни модели за визуализация. Планираните сертификации включват най-популярните приложения като Adobe® CC, Dassault Systemes® SOLIDWORKS®, Autodesk® 3ds Max®, Revit® и др.

 

Разширени и усъвършенствани функции

Графичната карта Radeon™ Pro WX 8200 разполага с усъвършенствани характеристики за професионално използване:

• Кеш контролер с висока пропускателна способност (High Bandwidth Cache Controller, HBCC): Съвременната система за работа с паметта на Radeon™ Pro WX 8200 премахва ограниченията при традиционните GPU памети, за работа с големи и сложни графични обекти в реално време.

• Подсилен пиксел енджин: Подсиленият пиксел енджин на “Vega” GPU архитектурата позволява да се изграждат по-сложни визуални светове без грижа да ограниченията на графичния процесор, като свързаните с конкретната работа данни се изпращат в локалния GPU кеш за едновременна обработка. Новата “shade once” технология гарантира, че се shade-ват само пикселите видими във финалната сцена.

• Памет с корекция на грешката (ECC - памет) Memoryiii: тя помага за точността на изчисленията като коригира всяка едно- или дву-битова грешка в резултат от естественото фоново излъчване.

 

Графичната карта Radeon™ Pro WX 8200 разполага и с отделен AMD Secure Processor, предназначен да създаде виртуален „защитен свят“ на графичния процесор. В AMD Secure Processor се пускат IP-чувствителни задачи, които охраняват обработката и съхранението на чувствителни данни и приложения. Той защитава също целостта и поверителността на ключови източници като потребителския интерфейс и ресурсите на доставчика на услуги.

 

Картата Radeon™ Pro WX 8200 ще е достъпна за предварителни заявки от Newegg на 13 август и бъде предлагана от ритейлърите от началото на септември с препоръчителна крайна цена $999 USD. Тя ще бъде комплектована с Radeon™ Pro Software for Enterprise Driver – най-стабилният в индустрията според QA Consultants, и ще идва с 3-годишна ограничена гаранция и опционална 7-годишна ограничена гаранция за ритейл версиите.

 

Radeon™ ProRender

AMD съобщи също така за нови плъгини за Radeon™ ProRender, високопроизводителният, физически-базиран енджин за рендериране на AMD, който помага на CAD проектанти и 3D художници по-бързо да извършват своята работа. Потребителите вече имат свободен достъп до нови плъгини за:

• PTC Creo: с него дизайнери и инженери лесно и бързо могат да създават рендерирани визуализации на своите продукти; в момента достъпен в бета версия;

• Pixar USD viewport: За разработчици изграждащи USD Hydra Viewport за своите приложения, новият USD плъгин достъпен от GitHub добавя рендериране на пътя на светлината, за точни предварителни прегледи на визуализацията.

 

Добавени са нови функции и актуализации на съществуващи плъгини, включително поддръжка на Autodesk® 3ds Max 2019, замазване при движение на камерата и още много.

 

Поддръжка на следващото поколение дизайнери във Филмовото училище във Ванкувър

AMD анонсира и ново сътрудничество с Филмовото училище във Ванкувър (Vancouver Film School - VFS), съгласно което открива нова иновационна лаборатория и хъб за професионалната VFX общност в града. Снабдена с Radeon™ Pro и Ryzen™ технологии, AMD Creators Lab ще вдъхновява креативните потребители и ще подпомага създаването на видеоефекти, разработката на видео игри и виртуална и добавена реалност. Лабораторията разполага с мощни, AMD-базирани работни станции, с които студентите и професионалистите ще съкратят времето за зареждане и рендериране и ще реализират своите визии без технологични ограничения.

 

Представяне на бъдещето на графичните технологии на SIGGRAPH 2018

Заедно с анонсите на Radeon™ Pro, на SIGGRAPH AMD ще покаже и процесорите AMD Ryzen™ Threadripper™ 2-ро поколение, насочен към разработчици, геймъри и хардуерни ентусиасти, и ще направи демонстрации на своите усъвършенствани технологии:

• AI рендериране: машинно самообучение с AMD’s ROCm и Radeon™ Pro WX серия GPU могат да съкратят значително времето за рендериране без загуба на качество;

• Вюпорт рейтрейсинг в реално време: технологията на вюпорт от следващо поколение предлага качество на рейтрейсинг (проследяване пътя на светлината) в реално време директно в редактиращите прозорци на DCC и CAD приложенията.

• Cloud ProRender: Потребителите на AMD Radeon™ ProRender могат да разширят капацитета за рендериране, като извършват тази операция в „облака“.

• PIX под Windows от Microsoft®: PIX е средство за дебъгване и настройка на производителността за разработчици, анализиращи DirectX® 12 игри под Windows.

 

Освен това, на своя щанд на изложението Blackmagic Design ще покаже своя нов високопроизводителен eGPU, използващ вградена AMD Radeon™ Pro 580 графична карта. Създаден в сътрудничество с Apple и направен за Apple® MacBook Pro®, Blackmagic eGPU е оптимизиран за професионално видео и графика, като използваните в софтуера DaVinci Resolve, в 3D игрите и пакетите за виртуална реалност.

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 

AMD, логото AMD Arrow, FreeSync, Radeon, Ryzen и техните комбинации са собственост на Advanced Micro Devices, Inc. Другите имена са използвани само с информационна цел и могат да бъдат търговски марки на съответните собственици.

 
 

Copyright © 2008-2018 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев