Сливен, кратки вечерни новини, 09.02.2018 г., петък

Сливен
09.02.2018 / 15:54

В четвъртък в Сливен се проведе поредния протест в защита на Пирин.

Кметът на сливенското село Глушник Димитър Петков беше удостоен с грамота от националния конкурс „Пожарникар на годината 2017“.

Да бъде възобновено връчването на наградата „Сирак Скитник“ след петгодишно прекъсване, обсъдиха на работна среща на зам.-кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова с представители на Съюза на българските художници в Сливен, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ и Художествена галерия „Йордан Кювлиев“.

Регионален исторически музей – Сливен подари на библиотека „Христо Ботев“ в Кишинев свои издания – сборници от научни конференции, годишници и др.

Сеч на дърво в центъра на града предизвика обществено недоволство в най-масовата сливенска група във фейсбук – Born in Sliven.

На провелото се първо заседание на организационния комитет бяха обсъдени и избрани участниците в 22-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници"- Сливен 2018 г.

Легендарният халф и сегашен директор в ЦСКА Пламен Марков дойде в Сливен за 15-годишния юбилей на фен клуб „Червените войводи“.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2019 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев