Позициите на AMD EPYC™ се разширяват с три нови платформи от семейството Dell EMC PowerEdge

AMD-logo
06.02.2018 / 16:29

─ До 20% по-ниска стойност на притежание за VSAN и 25% по-висока HPC производителност в информационните центрове са вече достъпни в глобален план ─

 

Пекин, 6 февруари 2018 г. - AMD(NASDAQ:AMD) днес обяви, че процесорите EPYC™ 7000 серия са заложени в три от най-новите Dell EMC (NYSE: DVMT) PowerEdge платформи - PowerEdge R6415, R7415, и R7425. Последните са с висока степен на мащабируемост, с едно- и дву-процесорни конфигурации за работа с изискващи висока производителност натоварвания като виртуализирани мрежи за данни (Virtualized Storage Area Networks (VSAN)), хибридно-облачни приложения, плътна виртъализация и анализ на големи обеми данни.

Новите Dell EMC PowerEdge сървъри се възползват от възможностите на процесорите AMD EPYC 7000 серия за конфигурации с един или с два процесора, с 32 до 64 ядра, до 4TB капацитет на паметта и 12 до 24x директни NVMe устройства (Non-Volatile Memory – постоянна памет, т.е. магнитни или полупроводникови дискове), оптимизирани за работа с големи бази данни. EPYC също поддържа висока пропускателна способност и плътност на разполагане на GPU за HPC приложения.

“С гордост представяме нашите AMD EPYC процесори в най-новата вълна Dell EMC14G PowerEdge сървъри. AMD EPYC чиповете предлагат много голяма производителност и надеждност, на които клиентите на PowerEdge могат да разчитат,” каза Форест Нород, старши вицепрезидент и управител на Database and Embedded Solutions Business Group, AMD. “Възможностите на EPYC в еднопроцесорни конфигурации позволяват на Dell EMC да създават вднопроцесорни сървъри, които да посрещат изискванията на повечето потребители, докато осигуряват реално предимство в общата стойност на притежание (Total Cost of Ownership. Системите на Dell EMC с AMD EPYC превъзхождат в широка гама работни натоварвания, включително плътна виртуализация, хибридно-облачни приложения, CAD/CAM и други.”

Еднопроцесорните PowerEdge R6415 и R7415 предлагат 32-ядрени системи оптимизирани за задачи, които ще се възползват от тяхната многонишкова архитектура. С впечатляващо ниска стойност на притежание, те осигуряват високоскоростна I/O производителност по до 128-пистов PCIe интерфейс и пропускателна способност на работата с паметта до 342 GB/s.

“С процесорите AMD EPYC в новите платформи Dell EMC PowerEdge ние можем да предложим машабируемостта и общата ниска цена на притежание нужни за посрещане на изискванията на новите работни натоварвания,” каза Рави Пендеканти, старши вицепрезидент продуктов мениджмънт и маркетинг в поделението за сървърни и инфраструктурни системи на Dell EMC. “Потребителите непрекъснато търсят начини за вдигане на производителността и използване на нови модели изчислителни среди. Еднопроцесорната платформа на AMD е отличен пример за това, как сървърите Dell PowerEdge сървърите движат напред индустрията за решаване на реалните задачи на своите клиенти с добавяне на капацитет за приложения с повече I/O операции и интензивна работа с паметта.”

 

Наличност

Сървърите Dell EMC PowerEdge R6415, R7415, и R7425 с AMD EPYC от днес са достъпни в глобален план.

 

Допълнителни източници

• PowerEdge R6415 http://www.dell.com/en-us/work/shop/povw/poweredge-r6415 , PowerEdge R7415 http://www.dell.com/en-us/work/shop/povw/poweredge-r7415 и PowerEdge R7425 http://www.dell.com/en-us/work/shop/povw/poweredge-r7425

• EPYC процесори в AMD.com

• Следвайте предложенията на AMD при сървърите в Twitter @AMDServer https://twitter.com/amdserver?lang=en

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 
 

Copyright © 2008-2019 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев