Информационен бюлетин на ОД МВР-Сливен за 05.02.2018 г.

ОД на МВР Сливен
05.02.2018 / 13:14

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 02.02.2018 г. до 08,00 часа на 05.02.2018 г.

 

Сливен: На 4 февруари, в 09,19 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за приети в ЦСМП-Сливен трима пострадали при инцидент с опасни вещества. Инцидентът е станал в сграда на улица „Генерал Драгомиров“ в град Сливен. На място са изпратени екипи на РСПБЗН-Сливен и РУ-Сливен. От сградата са изведени 5 души на безопасно разстояние. Екипите са извършили замерване с газ-анализатор, като са установили превишена концентрация на органични пари. В резултат на извършените замервания е локализиран източникът в подземен гараж в сградата. Гаражът е собственост на 66-годишния К.Т. от град Сливен. На място са извикани служители на РЗИ-Сливен и Областната дирекция по безопасност на храните. По първоначални данни от гаража е иззет препарат за растителна защита. Към момента мястото е обезопасено и не се регистрира наличие на опасни вещества. Работата по случая продължава.

 

Притежание и разпространение на наркотични вещества са установили полицейски служители на РУ-Сливен. Около 04,00 часа на 2 февруари, при извършване на патрулна дейност екип на група „Охрана на обществения ред“ извършва проверка на двама 30-годишни мъже и момче на 18. В хода на проверката, на земята в близост до тримата, полицейските служители намират две пликчета, съдържащи около 2 грама метамфетамин. Тримата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 2 февруари, в 21,00 часа, е задържан 22-годишен с около 1 грам метамфетамин от служители на участък „Надежда“. Образувано е досъдебно производство.

33-годишен мъж от град Бургас е хванат с метамфетамин на 3 февруари от екип на група „Охрана на обществения ред“. Проверката е извършена около 21,00 часа в квартал „Даме Груев“ в град Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Двама водачи с наркотици, единият от които неправоспособен, и двама с нерегистрирани автомобили са установени от полицейски екипи в град Сливен през почивните дни. На 3 февруари , около 21,30 часа, в квартал „Даме Груев“ е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 30-годишния Т.И. от село Младово. При проверката полицейските служители установяват, че Т.И. е неправоспособен и управлява под въздействието на упойващи вещества. Образувано е бързо производство. Малко по-късно, в 00,15 часа на 4 февруари, същият автомобил отново е спрян, но този път в квартал „Речица“. Автомобилът е със свалени регистрационни номера. Водачът и собственик-А.И.(38г.) решава да го придвижи до град Нова Загора, когато е спрян от полицейски екип, извършващ контрол през нощта в квартал „Речица“. При проверката се установява, че А.И. управлява под въздействието на наркотици - метамфетамин и амфетамин, а шофьорската му книжка е отнета със съдебно решение за управление на МПС, след употреба на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство.

На 2 февруари е започната работа по две бързи производства за управление на нерегистрирани превозни средства.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от частен дом и офис на фирма.

На 3 февруари, около 08,30 часа, е получен сигнал за кражба от фирма, намираща се до „Водстрой“, в близост до град Сливен. Неизвестен извършител, след като е взломил входната врата, е проникнал в офис на фирмата и е извършил кражба на един брой матрица за производство на пелети. Нанесената щета е наоколо 1000лв. Около 21,00 часа, на същата дата, в РУ-Сливен е постъпило съобщение за кражба от частен дом в квартал „Речица“. След взломяване на входната врата от жилището са откраднати пет бутилки уиски на стойност около 400 лева. Образувани са досъдебни производства.

 

Котел: По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен се извършват проверки на ловци, относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. От 06,00 до 15,00 часа на 4 февруари са извършени проверки в землищата на селата Мокрен, Пъдарево и Седларево на ловци по време на ловен излет. Контролът е осъществен от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен. Нарушения не са констатирани.

 

На 2 февруари в село Градец в момент на осъществяване на покупко-продажба на наркотични вещества са задържани Д.Д.(22г.) от град Котел и Н.М.(17г.) от село Градец. Полицейските служители са иззели плик, съдържащ около 3 грама канабис. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по документирани на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

 

Нова Загора: Канабис и помещение за отглеждане на растението са открити от криминалисти в град Нова Загора. В хода на специализирана операция по противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества на 2 февруари е извършена проверка в жилище, обитавано от 25-годишния М.Б. в град Нова Загора. На място полицейските служители са намерили и иззели два плика, съдържащи около 53 грама канабис, както и торове, предмети и оборудване за отглеждане на растението. М.Б. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

 

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2018 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев