Пленарна сесия на Европейския парламент 5 – 8 февруари 2018 г., Страсбург

Европейският парламент
02.02.2018 / 12:53

Онлайн пазаруване без граници

Пазаруващите онлайн ще имат трансграничен достъп до продукти, резервации за хотели, коли под наем или продажба на билети за концерти според нови правила, които забраняват неоправданото геоблокиране. Те ще бъдат обсъдени в понеделник и гласувани във вторник.

Избори 2019 г.: реформа на разпределението на местата в ЕП и избирателното право

Когато Обединеното кралство напусне ЕС, броят на евродепутатите в ЕП да намалее от 751 на 705, предлага законодателна инициатива, която ще бъде обсъдена и гласувана в сряда.

Премиерът Бойко Борисов ще представи приоритетите на българското председателството

В сряда българският министър-председател Бойко Борисов ще представи пред евродепутатите приоритетите на започващото българско председателство на Съвета.

Намаляване на CO2 емисии и финансиране на нисковъглеродни иновации

Във вторник ще бъде гласуван проект за допълнително ограничаване на емисиите на парникови газове чрез Схемата на ЕС за търговия с емисии (СТЕ на ЕС). С това ще се стартира изпълнението на ангажиментите по Парижко споразумение относно изменението на климата.

Хърватският министър-председател ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите

Във вторник сутрин премиерът на Хърватия Андрей Пленкович ще бъде вторият лидер от ЕС, който ще обсъди бъдещето на Европа с евродепутатите.

Инициатива за премахване на смяната между лятно и зимно часово време

Евродепутатите вероятно ще призоват Европейската комисия да предложи премахване на смяната между лятно и зимно часово време, която се извършва два пъти годишно. Това ще се случи по време на дебат във вторник сутрин, а резолюцията ще се гласува в 13.00 ч. българско време.

Върховенството на закона в Румъния: преглед на реформата на съдебната система

Настоящата реформа на съдебната система в Румъния и вероятната заплаха за върховенството на закона ще бъдат обсъдени със Съвета и Комисията в сряда.

Турция: евродепутатите осъждат ударите срещу свободата на медиите

Във вторник евродепутатите вероятно ще осъдят турската военна офанзива в Африн (Сирия). Те също така ще осъдят арестуването на стотици хора от страна на турското правителство с цел цензуриране на критиките относно военната операция.

Разширяване на ЕС: нова стратегия за Западните Балкани

Новата стратегия на ЕС за Западните Балкани ще бъде представена от върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи Федерика Могерини и обсъдена с евродепутатите във вторник.

 
 

Copyright © 2008-2019 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев