Baidu инсталира еднопроцесорни сървъри с AMD EPYC за своите ‘ABC’ центрове за данни

AMD-logo
14.12.2017 / 09:20

─ Гигантската търсачка използва производителността на AMD EPYC™ процесорите във всички свои платформи за изкуствен интелект, Big Data и облачни среди ─

 

─ Чиповете AMD EPYC осигуряват 2,6X по-добра I/O плътност от конкуренцията1─

 

Сънивейл, Калифорния, 13 декември 2017 г. —AMD (NASDAQ: AMD) и Baidu, Inc. (NASDAQ: BIDU), компанията с водещата китайско-езична интернет търсачка и решения за изкуствен интелект, днес обявиха пускането на услуги за изкуствен интелект, търсене в големи количества данни и облачни среди (AI, big data, cloud - ABC услуги), базирани на AMD сървърни системи. Изчислителната производителност и разширени функции на процесорите AMD EPYC™ в еднопроцесорни платформи позволява на Baidu ефективно да оптимизира и доставя огромен брой сторидж и изчислителни услуги на своите клиенти. Baidu очаква от началото на 2018 г. нататък допълнително да разшири използването на процесорите AMD EPYC във всички свои глобални информационни центрове.

“Със своята забележителна производителност в еднопроцесорните системи, платформата AMD EPYC осигурява гъвкавост и висока ефективност на нашите центрове за данни, което дава възможност на Baidu да предложи по-по-ефективни услуги на нашите клиенти,” каза Лиу Чао, старши директор на отдела за системни технологии на Baidu. “Мисията на Baidu е чрез технологиите да направи сложния свят по-прост, и ние непрекъснато търсим, откриваме и прилагаме най-новите технологии, иновации и решения в бизнеса. AMD EPYC процесорите осигуряват на Baidu ново ниво енергоефективни и мощни изчислителни инсталации.”

“Baidu е отдавна признат пионер в иновациите за центровете за данни, и с AMD EPYC те продължават да напредват в тази посока, като се възползват от нашите иновации в еднопроцесорните решения за своята ABC стратегия,” каза Скот Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на AMD Enterprise Solutions. “За нас е вълнуващо изживяване да работим редом с Baidu , за да изследваме възможностите на AMD EPYC и максимално да се възползваме от неговите възможности да поема натоварванията от приложенията на техните клиенти.”

С поддръжката на 128 писти PCIe® свързаност, един процесор AMD EPYC предлага 2.6X пъти по-добра I/O плътност от конкурентните решения 1 и помага на Baidu да постигне високо ниво на мащабируемост и ефективност ненадминати във високопроизводителните x86 среди. Комбинацията от производителност на ядрата на EPYC, както и I/O плътността в еднопроцесорна конфигурация представляват идеалната платформа за следващото поколение облачни услуги на Baidu.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев