Atari® разкри подробности за своя Ataribox

AMD
27.09.2017 / 15:31

Новата игрална конзола разчита на технология на AMD

 

26 септември 2017 г. – Atari®, един от водещите производители на интерактивни развлечения, обяви допълнителна информация за Ataribox. Новият продукт на компанията ще предложи игри и още забавления в дома.

 

Ataribox е с уникален дизайн, повлиян от популярни продукти като Atari 2600. В технологичен аспект устройството разчита на къстомизиран AMD процесор с Radeon графика. Ataribox ще даде на своите притежатели не само възможността да играят – приставката ще осигури пълноценна PC работа с домашния телевизор и ще включва също приложения за стрийминг, за работа в социалните мрежи, сърфиране в интернет и слушане на музика.

 

Ataribox ще работи с Linux OS и потребителски интерфейс къстомизиран за телевизор. Приставката ще стартира с голям каталог от класически игри на Atari и текущи заглавия от редица студиа за игри. С отворената природа на операционната система играчите ще имат достъп до съвместими игри от други платформи. Ataribox ще бъде достъпна тази есен посредством Indiegogo платформата за групово финансиране (crowdfunding), а глобалната премиера е планирана за пролетта на 2018 г. Очакваната цена ще бъде от порядъка на 249-299 щатски долара в зависимост от конкретните издания и конфигурации на паметта.

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев