Сливен, кратки вечерни новини, 01.05.2024 г., сряда

Сливен
01.05.2024 / 15:54

В Сливен връчиха сертификати за преминато обучение в сферата на ранното детско развитие и оказване на първа медицинска помощ в детските ясли.

Община Сливен организира конкурс за туристическо лого на града с мото "Сливен – изживей историята, почувствай природата!"

Сливен продължава да е градът с най-висока раждаемост у нас – през миналата година са родени 2230 бебета, като средната възраст на първо раждане в града е 22 години.

Трети случай на коклюш е установен в област Сливен – освен двата случая на деца до 1 година с непълен имунизационен статус, има регистриран случай на коклюш на едно лице на 67 г. без данни за имунизация.

С митинг-шествие БСП-Сливен отбеляза международния ден на труда и солидарността – над 200 човека, членове и симпатизанти се включиха в шествието, което започна от централата на партията столетница, премина по ларгото и приключи пред паметника на Съби Димитров.

Месото, яйцата и козунаците са във фокуса на съвместните проверки на Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен и "Икономическа полиция".

Партия с 8 общински съветници регистрира листа със само един кандидат-депутат в Сливен за предстоящите избори за Народно събрание – Пряка демокрация е една от първите политически сили, заявили свои кандидати в 21-ви МИР-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев